Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Maandag 19 Februari 2021

   Exterieur van de auto reinigen

   De onderkant en zijkanten van de auto kunnen door uiteenlopende weersomstandigheden vuil en vies worden. Daarom is het zo nu en dan nodig om de bumpers, banden en velgen een goede reinigingsbeurt te geven. In dit artikel volgen stapsgewijs een aantal tips om dit proces zo effectief mogelijk aan te pakken.

   De velgen van de auto schoonmaken

   Allereerst is het belangrijk om een plek op te zoeken buiten bereik van de zon. De velgen moeten namelijk koud zijn, op warme velgen trekt de velgenreiniger namelijk te snel in. Zodra de auto op een goede plek staat kunnen de bumpers en velgen afgespoeld worden met water. Het is het meest praktisch om hiervoor een hogedrukspuit te gebruiken. Zodoende zal het minst hardnekkige vuil eraf gespoeld worden. Voorkom eventuele beschadiging aan de UV-laag van de banden door een afstand van ten minste 30 centimeter aan te houden. Voordat de velgenreiniger aangebracht kan worden is het belangrijk dat de velgen droog zijn. Cartec Wheelcleaner is een krachtige velgenreiniger en bovendien geschikt voor alle wieltypen dankzij de duurzame en zuurvrije samenstelling. Breng de velgenspray aan op het vervuilde wiel, laat het circa 60 seconden inwerken en spuit het vervolgens van boven naar onder af.

   Bumpers en spatborden wassen

   Nadat alle velgen gereinigd en afgespoeld zijn, moeten de wielen eerst weer droog gemaakt worden. Vervolgens kunnen de bumpers en spatborden onder handen genomen worden. De Autoglym Bumper en Trim Gel herstelt de oorspronkelijke kleur en laat een glanzende waterafstotende film achter. De gel bevat geen kleurstoffen waardoor het gebruikt kan worden op alle ongelakte kunststoffen.

   Glanzende banden

   Tot slot kan de Eenzet Bandenglans gebruikt worden voor een finishing touch van uw autobanden. Hierbij is het ook belangrijk om de bandenglans alleen te gebruiken op schone banden. Spray daarom vanaf een afstand van ongeveer 20 centimeter en laat het drogen. Het product is niet geschikt voor remschrijven, loopvlakken en rempedalen, maar enkel voor de banden. Nadat u deze 3 stappen heeft doorlopen, heeft de auto weer keurig nette en glimmende velgen, banden en bumpers.

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »