Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Zondag 14 April 2021

   De auto wassen in de winter

   Auto wassen in de winter?

   Is het verstandig om je auto in de winter te wassen? Jazeker. We geven je graag enkele tips om dat op een goede en veilige manier te doen. Strooizout is heel slecht voor de auto. In dat zout blijven ook zand, restjes asfalt en rubber plakken. Het is niet verstandig om direct met de spons of een borstel aan de slag te gaan, want dan ontstaan er gegarandeerd krassen. Verwijder daarom eerst vuil en strooizout met een voorbehandeling. Dat betekent niet alleen afspuiten en zeker ook niet direct met de spons aan de slag gaan.

   Op de auto zit vaak hardnekkig vuil, zoals vliegjes, rubberdeeltjes, vetten en asfalt. Dit vuil laat moeilijk los. Gebruik hiervoor een multireiniger op de droge, nog ongewassen auto en laat dit inwerken. Ook een goede, geconcentreerde Eenzet Exclusief Glansshampoo in een planten/gifspuit om te vernevelen is goed bruikbaar. Vul de spuit met warm water en meng er de shampoo doorheen. De verhouding is ongeveer 1:9. Spuit hier de nog droge en ongewassen auto mee in. Het warme water en de shampoo weken het vuil los. Hierna kan de auto worden afgespoten. Pas daarna kun je met een spons of doek aan de slag om je auto goed schoon te poetsen.

   De auto wassen terwijl het vriest?

   Bij welke temperatuur mag je de auto wassen? Wacht bij voorkeur tot de temperatuur enkele graden boven 0 is. Wil je toch de auto wassen terwijl het vriest of gaat vriezen? Neem dan de volgende maatregelen om problemen te voorkomen:

   • Warm je auto op door een blokje om te rijden of de verwarming een paar minuten aan te zetten.

   • Bereid je auto voor. Smeer je rubbers in met vaseline of een rubberspray. Spuit je sloten in met antivriesspray. Zo voorkom je dat deuren en sloten dicht vriezen.

   • Zet je ruitenwissers omhoog, zodat ze niet vastvriezen.

   • Droog je auto goed af na het wassen.

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »